Εργαστήριο βιωματικής ανατομίας με τον Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη

Οι ασκήσεις που εστιάζουν στη διεύρυνση των κινητικών δυνατοτήτων, συχνά αναφέρονται ως mobility exercises. Αν και οι ασκήσεις αυτές δεν αποτελούν από μόνες τους ένα είδος άσκησης, τις συναντάμε στις πρακτικές somatics, στον χώρο του χορού και του αθλητισμού ως μέρος του ζεστάματος. Οι ασκήσεις αυτές έχουν μεγάλη ποικιλία και δυνατότητά μεγάλης εξειδίκευσης, συχνά ακόμα και ως τεχνικές αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς. Επίσης το mobility είναι συνδεδεμένο με πρακτικές που απευθύνονται σε άτομα της τρίτης ηλικίας ή σε άλλα που δεν είχαν ποτέ ή είχαν ελάχιστη εμπειρία με σωματικές κινητικές πρακτικές, καθώς αφορά μια πολύ φιλική στο σώμα προσέγγιση.
Το εργαστήριο αυτό, εισάγει μια σειρά από τέτοιες ασκήσεις, με την μορφή παιχνιδιού και εξερεύνησης μαθαίνοντάς μας παράλληλα πως λειτουργεί το σώμα μας. Η δυναμική φύση των ασκήσεων αυτών, που μπορούν να γίνουν από πολύ απλές έως πιο απαιτητικές, σε συνδυασμό με την καθημερινή εξάσκηση της πρακτικής για την περίοδο της μιας εβδομάδας, προτείνουν μια προσέγγιση που προετοιμάζει και θωρακίζει το ασκούμενο σώμα. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι η κατάκτηση μιας τεχνικής, αλλά η εξερεύνηση και η εκ νέου γνωριμία με το σώμα μας, μέσα από μια διαδικασία όπου το ίδιο το άτομο ξεκλειδώνει λίγο λίγο κινητικές ικανότητες, μετατρέπει τα παλιά μοτίβα του νου και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του.
Τι θα κάνουμε;
Θα παίξουμε με τους κανόνες της ανατομίας μας και θα ακούσουμε τα όρια του σώματός μας. Θα του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και θα το δούμε να αλλάζει μέσα από την σχέση που έχει με τον πραγματικό χώρο, τη γη, τα δέντρα, τον αέρα. Σε σχέση με την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία, την ιδιοδεκτικότητα και την κιναισθησία. Θα περπατήσουμε ξυπόλυτοι, θα παίξουμε με μπαλάκια, ξυλάκια, σχοινάκια και άλλα props, θα κρεμαστούμε, θα ξαπλώσουμε, θα δουλέψουμε με το σώμα μας αλλά και με τα σώματα των άλλων. Θα λύσουμε γρίφους στο και με το σώμα μας, δημιουργώντας νέες νευρικές συνάψεις. Θα εξερευνήσουμε εκ νέου πως καθόμαστε, σηκώνουμε βάρος, ισορροπούμε το βάρος μας, περπατάμε, δημιουργούμε χώρο στις αρθρώσεις μας, δυναμώνουμε ό,τι χρειαζόμαστε, δεν εξαντλούμαστε, πως εκκινούμε την μηχανή του σώματος μας το πρωί και πως κρατάμε ανοιχτό τον διάλογο μαζί της.
Σε ποια σώματα απευθύνεται;
*Όλα τα σώματα είναι ευπρόσδεκτα στην πρακτική. Για τον λόγο αυτό δίνονται παραλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου ασχέτως ηλικίας και εμπειρίας στις σωματικές πρακτικές.
Αίθουσα πολιτιστικου Συλλόγου Αη Γιαννη & πάρκο Παρθενώνος
κόστος παρακολούθησης του εργαστηρίου
60€
50€ ανέργων

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στέλνετε στο siorasdg@gmail.com ή καλείτε στο 6946286026

See less